Besøk vingårder i verdensklasse med denne idylliske turen gjennom to land!

1

Dubrovnik - Trebinje

Ankomst Dubrovnik på morgenen. Gruppen blir hentet på flyplassen og kjørt inn til byen. Her blir det en guidet tur gjennom den UNESCO-listet gamlebyen, som har fått kallenavnet «Adriaterhavets perle». Etter en vakker gåtur langs den berømte festningen, spiser vi lunch i Dubrovnik. Turen fortsetter deretter videre mot Bosnia & Hercegovina, og byen Trebinje. Her besøker vi vingården «Vukoje», et område på over 30 hektar med flere internasjonale eksportvin. Overnatting og middag på hotell i Trebinje.

2

Trebinje - Etno Selo

Etter frokost blir det en kort guidet spasertur gjennom Trebinje, den sørligste byen i Bosnia & Hercegovina. Gamlebyen har sine røtter fra det 18.århundre, med elven Trebisnjica rennende gjennom hjertet av byen. Videre fortsetter vi turen til neste vingård i området, kalt «Andjelic». Denne gården er sterkt annerkjent på verdensbasis, med vin som har vunnet flere medaljer. Blant annet ble vinen «Berba» kåret til årets vin under DWWA awards i London, utvalgt foran hele 14,000 andre viner.

Etter besøk spises lunch i området, før gruppen fortsetter nordover i Hercegovina. Dagen avsluttes i «Etno Selo», en menneskelaget moderne landsby med inspirasjon fra tidligere århundre. Dette har utviklet seg til å bli litt av en turistattraksjon i området, samtidig som de tilbyr flotte hotellrom. Her blir det også middag, samt vinsmaking.

3

Etno Selo - Mostar

Etter frokost går turen inn til Mostar, hvor vi besøker gamlebyen og verdenskjente gamlebroen. La deg sjarmere av smågatene med brostein, lukten av grillmat, og den vakre elven Neretva som renner under broen.

Turen fortsetter deretter til Blagaj, en fantastisk naturopplevelse der du får sett kilden til elven Buna på nært hold. Vi besøker vingården «Andrija», hvor lunch også blir servert. Etter en avslappende pause og måltid her, fortsetter ferden mot Pocitelj, en uberørt historisk fra det ottomanske riket.

I området ligger også fossefallet Kravice, sør-Bosnias største med over 50m høyde. Denne vakre fossen blir ofte kalt mini-Niagara, og er blant annet anbefalt som et «must-see» av Lonely Planet. Nedenfor kan du se hvorfor!
Dagen avsluttes med et besøk til vingården «Nuic», hvor gruppen også spiser middag.

4

Mostar - Dubrovnik

tter frokost går turen til nasjonalparken Hutavo Blato. Det blir en liten båttur gjennom parken, som for det meste er dekket av vann. Her finnes det flere eksotiske dyr og spesielt fugler.

Etter et avslappende besøk i parken fortsetter gruppen mot Kroatia og halvøya Peljesac. Her blir det enda en flott båttur på havet, og besøk til fabrikker som produserer østers, skalldyr og annet luksuriøs sjømat. Det vil bli servert delikatesser på båten, i tillegg til vin.

Etter dette besøker vi også en av Kroatias fremste vingårder, bare noen km unna. Gården heter «Milos», og er en av Kroatias fremste attraksjoner for vinentusiaster.

Dagen avsluttes i Dubrovnik, hvor det blir fritid til å utforske byen på egenhånd.

5

Dubrovnik - Hjemreise

Etter frokost blir gruppen kjørt til flyplassen og VoN Tours takker for en flott tur.

Dubrovnik

Kommer snart!