Sykkeltur i Montenegro

Opplev et land som kraftig vokser i popularitet blant turister! Spesielt skandinavere har fått øynene opp for dette lille landet med et areal på bare 13 000 km2 areal. Det er mindre enn Agder-fylkene!

Turen starter og avsluttes i Dubrovnik, i Kroatia  mens all sykling foregår i Montenegro. Pakken inkluderer 7 netter (8 dager).

Godt sykkelunderlag, historiske bybesøk, og vakkert landskap er blant høydepunktene under denne reisen!

1

Ankomst Dubrovnik

Gruppen lander i Dubrovnik. Her blir dere plukket opp på flyplassen og kjørt til hotellet i Herceg Novi, Montenegro. Der blir middag servert på kvelden før det blir tid til å ta en sightseeingtur rundt i byen eller strandpromenaden, alt avhengig av hvor slitne dere er fra reisen.

Dubrovnik
2

Herceg Novi - Cetinje

Etter frokost er det tid for en god sykkeldag. Turen går langs Adriaterhavskysten fra Herceg Novi, via Risan og Perast, til Kotor (45 km). Dette er en praktfull sykkeltur rundt Kotorbukta.
Gruppen spiser lunch og slapper litt av i Kotor, før turen fortsetter videre. Her får dere mulighet til og enten bli kjøt resten av turen til Cetinje, eller sykle gjennom nasjonalparken Lovcen. Dette kan bestemmes der og da. Distansen er på ca 30-45km.
Middag og overnatting i Cetinje.

Herceg Novi
3

Cetinje - Virpazar

Denne morningen brukes til en liten sightseeingtur rundt i den historiske byen Cetinje. Den ble bygd i 1703, og har blitt ødelagt flere ganger under kriger, for så å bli gjennoppbygd. Den lille byen ligger midt i mellom flere store fjell, og var tidligere også hovedstaden i Montenegro.

Etter sightseeingturen er det tid for sykling igjen, og dagens tur er på nesten 50km, helt til Virpazar, som ligger ved Skadar innsjøen. Her spiser vi middag og slapper av resten av dagen.

Kotorbukta
4

Virpazar - Bar

Vi spiser frokost og gjør oss klar til en ny, vakker sykkeldag. Vi setter ferden ned mot kysten, og avslutter dagens sykkeltur i Bar (75km). Dette en av de mest populære feriedestinasjonene i Montenegro, og det vil være nok tid til å oppleve stedet, og kanskje til og med ta seg et bad hvis været er på deres side. Vi spiser middag og overnatter i Bar.

Bar
5

Bar - Sveti Stefan - Budva

På morningen vil det legges av tid til å besøke Bar, enten det er vandring i byen eller slappe av på stranden. Senere på dagen starter vi kanskje den fineste sykkelruten denne turen.
Langs Adriaterhavskysten beveger vi oss nordver, og sykler innom veldig populære Sveti Stefan. Vi stopper flere steder for å ta noen praktfulle bilder og nyte utsikten. Sykkelturen er ca 50km lang og avluttes i Budva, den kanskje mest kjente feriebyen i Montenegro.

Sveti Stefan
6

Budva - Kotor

Nok en nydelig sykkeltur står for tur. Fra Budva sykler vi langs kysten og nordover mot Kotor. Turen er ikke altfor lang, rundt 35km totalt. Vi ankommer Kotor relativt tidlig, spiser lunch, og får resten av dagen til å besøke gamlebyen, nyte stranden, eller bare slappe av. Kotor, med sin historie, festning, og gamleby, blir ofte sammenlignet med Adriaterhavets perle, Dubrovnik.

Kotor gamleby
7

Kotor - Dubrovnik

Den siste fulle dagen er satt av for sightseeing og stranda. Det blir ingen sykling, men istedeted lagt av tid til å oppleve den praktfulle byen Kotor, eller kose seg på de vakre sandstrendene. På ettermiddagen blir dere kjørt til Dubrovnik, hvor dere spiser middag og kan kose dere resten av kvelden.

8

Hjemreise

Frokost og transport fra hotell til flyplass inkludert.


 

Pris per person: 9490,- NOK

Dette får du i prisen:

 • Tre måltider hver dag + snacks
 • Profesjonelt utstyr for sykling
 • Forsikring
 • Syv hotellovernattinger (8 dager)
 • All transport
 • Følgebil og guide
 • CD med bilder fra turen
 • Byskatter/hotellavgifter
 • Fantastiske opplevelser i Montenegro
 • En ferdigorganisert reise!

Ikke inkludert:  

 • Fly tur/retur
 • Alkohol
 • Tips