Sykkeltur i Bosnia

Opplev Bosnia-Herzegovina fra sykkelsetet! Naturopplevelsene står i kø på denne fantastiske rundreisen gjennom høye fjelltopper, og dype daler. Stadig flere blir sjarmert over hva det lille landet øst for Kroatia har å tilby.

Høres dette spennende ut?
Bli med oss på tur! Både National Geographic og The Huffington Post har vært der.

1

Sarajevo

Ankomst og innsjekk i Sarajevo. Etter lunsj tar vi en guidet omvisning gjennom gamlebyen som daterer helt tilbake til 1400-tallet. Vi besøker de viktigste attraksjonene i Sarajevo utover dagen. Etter omvisningen er det satt av tid for egne aktiviteter, før vi møtes til middag. Overnatting i Sarajevo.

Sarajevo gamleby
2

Sykkeltur over OL-fjellene Igman og Bjelasnica

Etter frokost i Sarajevo blir vi hentet og fraktet til OL-fjellet Igman der syklene og resten av utstyret venter. Turen går via en grusvei til den høyest liggende landsbyen i Bosnia, Lukomir, over 2000 moh. Selve turen er på 25 km og værer rundt tre timer, litt avhengig av tempoet og formen til deltakere. Middagen arrangeres i Lukomir, og det er mulighet for omvisning i landsbyen. Blant stedene som er naturlig å besøke er nekropolen fra middelalderen og fossen Pruce. Overnatting i Lukomir.

Lukomir landsby
3

Lukomir - Boracko innsjøen

Etter frokost reiser vi på grusvei via Studeni Potok til landsbyen Umoljani. Etter et opphold der fortsetter vi turen på asfaltert vei over fjellet Visocica til Boracko innsjø. Der organiserer vi middag ved siden av elven Neretva. Turen varer totalt 7 timer, igjen avhengig av kjøretempo. Overnatting og kveldsmaten er organisert ved Boracko innsjøen.

Utsikt over Boracko innsjøen
4

Sovici - Konjic

Etter frokosten er det organisert transport til startpunktet for dagens fjellsykkeltur, landsbyen Sovici. Der venter utstyret og syklene, og vi kjører på grusvei til Ramsko innsjø og franisikanske klosteret Scit.

Omvisning i klosteret før vi fortsetter turen videre til naturparken Blidinje. Turen går gjennom vakker natur og deltakere kan underveis se nekropoler med de unike gravsteinene «stecak» fra middelalderen. Det er innlagt en pause på restauranten Hajducke Vrleti, samt en kort omvisning i området. Hele turen tar omtrent 6 timer. Kveldsmat og overnatting i Konjic.

Konjic
5

Boracko - Mostar

Etter frokost starter turen på en blandet grus- og asfaltvei fram til fjellet Ruiste, der vi tar en liten lunsjpause. Turen fortsetter langs elven Neretva til byen Mostar. Vi sykler inn til byens sentrum og stopper under den berømte gamlebroen. Denne turen er en av «Topp ti sykkelturene i Europa, i følge National Geographic. Turen værer rundt fem timer, litt avhengig av tempoet. Middag og overnatting i Mostar. På kvelden er det mulighet for å selv vandre rundt i byen.

Gamlebroen i Mostar
6

Mostar - Blagaj - Mostar

Etter frokosten reiser vi fra Mostar til Medjugorje. Byen Medjugorje er blitt kjent på grunn av historien om at Jomfru Maria har vist seg der, og er derfor besøkt av svært mange turister hvert år. Etter besøket til Medjugorje fortsetter vi turen til vannfall Kravice, et naturlig fenomen der vannet faller i en bue på over 150 meter i bredde. Her tar vi en pause og spiser lunsj, før vi fortsetter turen. Neste besøk er den ottomanske byen Pocitelj. Byen er bygget på fundamentet til festningen oppført under den bosniske kongen Tvrtko I i 1383. Det ottomanske riket erobret området i 1471 og holdt til fram til 1878. I samme perioden ble det bygget en mengde ulike historiske monumenter.

Turen går så videre til middelalderbyen Blagaj. På toppen av fjellet over dagens Blagaj finner vi en festning, med fantastisk utsikt over dalen og utløpet av elven Buna. Vi avslutter turen i Mostar med guidet besøk til gamlebyen (UNESCO) Hercegovinas museum, og flere andreturistattraksjoner. Kveldsmat og overnatting i Mostar.

Kravice fossefall
7

Capljina - Mostar

Etter frokosten blir vi fraktet til landsbyen Visici , 30 min fra Mostar. Vi kjører på grusvei mot fuglereservaret Hutovo Blato, og landsbyen Hutovo. Turen går langs flott, urørt natur fram til hulen Vjetrenica. Lunsj spises ved ankomst til Hutovo. Derfra fraktes vi med buss tilbake til Mostar. Turen varer 6 timer. Overnatting og middag i Mostar.

Hutavo Blato
8

Hjemreise fra Sarajevo

Etter frokost er det organisert busstransport til flyplassen i Sarajevo. Vi takker for en strålende uke sammen!

Pris per person : 7890,- NOK

Prisen inkluderer:

 • Syv hotellovernattinger
 • Tre måltider og snacks hver dag
 • All transport
 • Profesjonelt utstyr for både sykling og rafting
 • Profesjonelle guide og følgebil
 • Forsikring
 • CD med bilder fra turen
 • En ferdigorganisert reise

Prisen inkluderer ikke:

 • Flybillett tur/retur
 • Alkohol
 • Tips