Sykkeltur i Kroatia og Bosnia

Få med deg både Bosnia og Kroatia, fjell og hav, Europas reneste kildevann og badevann, hyggelige mennesker og spennende mat …alt fra sykkelsetet!

Sykkelferien din innebærer alt fra besøk til historierike byer og fantastiske fjellandskap, til sykling langs den vakre Adriaterhavskysten.

Den første delen av turen sykler vi offroad gjennom OL-fjell og «bosniske Himalaya». Nyt stillheten og det fantastiske landskapet mens du sykler langs uberørt natur. Siste par dager sykler vi på asfaltveier ved Kroatias kyst med utsikt over hva vi påstår er en av verdens fineste hav. Sykkelturen avslutter vi i Dubrovnik. Underveis skal vi besøke noen av byene som står på UNESCO-s verdensarv liste.

Dubrovnik er Adriaterhavets perle. Denne byen er kjent for sin 4 km lange bymur, bygget rundt den bevarte gamlebyen. Broen fungerte som en beskyttelse av handelsbyen, som aldri ble erobret. Byen tilbyr både historie og flotte strender.

1

Sarajevo

Etter ankomst til Sarajevo, spiser vi lunsj og setter oss på sykkelen mot Skakavac fossen. Fossen ligger ca. 12 km nord for Sarajevo, i naturskjønne omgivelser. Selv om vannføringen ikke er spesielt stor, byr likevel fossen på en stor naturopplevelse. Med sine 98 meters høyde, og fantastiske naturomgivelser et spektakulært skue. Sykkelturen fra Sarajevo og tilbake igjen tar ca. halve dagen. Resten av dagen bruker vi til en bedre middag på hotellet i Sarajevo, samt en avslappende tur i Sarajevos gamleby – Bašcaršija.

Sarajevo gamleby
2

Sarajevo - Boracko Jezero

Etter frokost er det organisert transport frem til starten på dagens sykkeltur. I dag sykler vi fra Bjelasnica (Babin Do) til Lukomir og innsjøen Boracko jezero. Dette er en heldagstur, med god tid til å nyte alle severdigheter. Underlaget vi sykler på er variert, med både asfalt, grus og fine skogsveier. Måltider er lagt inn i opplegget. Iløpet av denne turen vil vi besøke det høyeste stedet i Bosnia hvor det bor mennesker, landsbyen Lokomir, 1472 m.o.h. Utover ettermiddagen ankommer vi Boracko jezero innsjøen, hvor vi spiser middag, og overnatter.

Fjellsykling over Boracko innsjøen
3

Boracko - Konjic

Etter frokost er det lagt opp til en hel dag på sykkelen, hvor vi skal tilbakelegge 50km. Dagens tur starter i Bijela og endestasjonen er Tisovica. Denne turen er regnet som en av de vakreste i hele landet, med flott utsikt fra fjellet Prenj. Også i dag sykler vi på et variert underlag, med i hovedsak grus og skogsveier. Det vil være innlagte pauser for fotografering og lunsj iløpet av dagen. Vi overnatter på samme hotell i Konjic som dagen før, og her spiser vi også middag. Vi er tilbake på hotellet tidlig ettermiddag, så vi får god tid til å hente oss inn igjen etter noen timer på sykkelsetet.

Konjic
4

Konjic - Mostar

Denne turen har også varierte underlag gjennom fjell og skoger. Det blir blant annet en utrolig vakker utsikt over Boracko Jezero (innsjø) fra over 1000 meters høyde. På toppen av fjellet og skianlegget Ruiste ser vi den strålende utsikten over byen Mostar. Mens vi sykler nedover den ganske bratte, men S-formede veien har vi stadig oversikt utover bylandskapet og elven Neretva. Vi ankommer Mostar og spiser middag der. Gamlebyen og den verdenskjente broen over Neretva er virkelig verdt å ta en spasertur gjennom på kvelden.

Mostar gamlebro
5

Mostar - Hutavo Blato

Etter en god frokost i Mostar fortsetter sykkelturen sørover i Bosnia. Vi sykler til Medugorje, en av verdens største og viktigste pilgrimsdestinasjoner i den katolske kirke. Deretter fortsetter vi mot Capljina og til middelalderbyen Pocitelj, som er en flere tusen år gammel tyrkiskinspirert landsby. Vi ender turen vår i naturparken Hutavo Blato. Her spiser vi og overnatter.

Sør-Bosnia
6

Hutavo Blato - Neum

Etter frokost og et besøk i naturparken fortsetter ferden mot den bosniske kysten, som også er den eneste kystbyen Bosnia har. Neum heter den, og ligger halvannen time unna Dubrovnik. Her spiser og overnatter vi.

Neum
7

Neum - Dubrovnik

Den siste men kanskje også den vakreste sykkelruten starter etter frokost. Hele veien fra Neum til Dubrovnik er langs kysten. Hvis også solen er på plass, kan dette bli en uforglemmelig vakker utsikt over hva vi påstår er verdens fineste hav. Vi sykler til Trsteno, ca 45km unna Neum. Her spiser vi middag, besøker botanisk hage som ligger like ved havet og ta en herlig bad. Siden blir vi kjørt til Dubrovnik kjent som Adriaterhavets perle, og det vil bli god tid til å utforske denne skjønnheten. Vi overnatter i Cavtat, fantastisk liten havneby som ligger kun 5km fra flyplassen.

Dubrovnik
8

Dubrovnik

Hjemreise fra Dubrovnik. Frokost og transport til flyplass er inkludert.

Pris : 8.990,- NOK /per person

Prisen inkluderer:

 • Tre måltider og snacks hver dag
 • Profesjonelt utstyr for sykling
 • Forsikring
 • Syv hotellovernattinger
 • Transport
 • Følgebil
 • En ferdigorganisert reise
 • Norsk eller engelsktalende guide

Prisen inkluderer ikke:

 • Flybillett
 • Alkohol
 • Tips