Rundreise i Bosnia og Kroatia

La deg sjarmeres av landenes rike fortid og nyt deres unike skjønnhet og magiske nåtid. Denne turen tar deg med på noe av det beste som disse to landene har å by på. Blant annet besøkes fire byer plassert på UNESCOs verdensarvliste!

Her treffer du varme, gjestfrie mennesker og spiser utsøkt gourmetmat. Ikke minst smaker vi på de fantastiske vinene som lages i området.

Historiske bybesøk, fantastisk natur, og god mat er stikkordene i denne pakketuren fullastet med oppleveer!

Høydepunkter

 • Dubrovnik: Gamlebyen, en av Europas eldste byer (UNESCOs verdensarvliste).
 • Mostar: Verdenskjente broen (UNESCOs verdensarvliste).
 • Etno landsby/Medugorje: Katolsk helligdom.
 • Pocitelj: Middelaldersk tyrkisk steinby.
 • Sarajevo: Gamlebyen Bascarsija (UNESCOs verdensarvliste), OL-fjellene.
 • Split: Diokletianpalasset (UNESCOs verdensarvliste)
1

Dubrovnik

Reiselederen møter gruppen ved ankomst i Dubrovnik, hvor vi kjører buss til hotellet. Etter innkvartering og litt fritid tar vi en spasertur til gamlebyen. Dubrovnik er Adriaterhavets perle, og er for mange en av de vakreste byene i Middelhavsområdet. Det er en flott bevart by som også står på UNESCOs verdensarvliste. Dagen avsluttes med en hyggelig velkomstmiddag.

2

Mostar

Tidlig på ettermiddagen reiser vi mot Bosnia og Hercegovina, i retning  Medugorje. Dette er en av de mest besøkte katolske pilgrimsdestinasjoner i verden. Ved ankomst har vi gleden av å tilby smaksprøver på noen fantastiske, lokale viner.

Etter dette fortsetter vi videre mot hotellet. Ved kveldstid går turen til en lokal og fin resturant, som serverer lokal lammekjøtt tilberedt på bosnisk vis.

3

Herzegovina

Etter frokost fortsetter turen mot Mostar, den største byen sør i Bosnia og Hercegovina. Mostar har rundt 125.000 innbyggere, og har fått sitt navn etter byens stolthet, den flotte gamlebroen (Stari Most).

Deretter drar vi og besøker Blagaj og Pocitelj. Den lille byen Blagaj ligger kun ca 10 km sør for Mostar. Den krystallklare og grønne elven som renner ut av grotten fra flere hundre meter høye fjellet er et majestetisk syn. Kilden av elven Buna anses å være en av de største av den slag i hele Europa.

Turen går så videre til Pocitelj, en middelaldersby tre mil sør for Mostar. Byen stiger høyt over veien bundet av en steintrappa fra bunn til topp. Foruten sin fantastiske orientalske arkitektur, huser Pocitelj den eldste kunstnerkoloni i Sørøst Europa.

4

Sarajevo

Vi kjører nordover mot Sarajevo, Bosnias hovedstad, som også blir kalt «Europas Jerusalem». Her finner du både moskèer, synagoger, katolske og protestantiske kirker i en radius på bare noen få hundre meter. Etter innkvatering på hotellet er det satt av litt tid for  selv. Middag spiser vi på restauranten «Park Princeva», en flott resturant med en av de bedre tsiktetene over hovedstaten. Husk kameraet, for utsikten selv er verdt et besøk her!

5

Sarajevo

Etter frokost er det tid for en guidet spasertur gjennom gamlebyen «Barscarsija», også anført på UNESCOs verdensarvliste. Formiddagen tilbringes i byen, før turen fortsetter til utkanten av byen hvor vi besøker «Tunnel of Hope», et sterkt symbol på krigen som herjet over 20 år siden.  Dagen avsluttes med et besøk til OL-fjellene som ligger i området.

6

Sarajevo - Split

Etter frokost kjører vi mot Kroatia og Split. Noen få stopper underveis for sightseeing. Lunch underveis og middag på kvelden i Split. Kvelden er åpen for vandring i Split på egenhånd.

7

Split

Split er en by med 220.000 innbyggere, og er Kroatias nest største by, etter hovedstaden Zagreb. Byens suverent største attraksjon er gamlebyen, som i de fleste guidebøker omtales som Diocletians palass. Hele bydelen var den romerske keiseren Diocletians private eiendom med private bygninger og templer. Gamlebyen er omgitt av høye murer med noen få inngangsporter. De trange gatene i gamlebyen utgjør en labyrint som til tider vil få deg til å ønske at du hadde en tråd å følge for å finne veien ut.

8

Hjemreise

Avreise fra Split. Frokost og transport til flyplass er inkludert.

Pris per person: 9490,- NOK

Dette får du i prisen:

 • All transport under turen
 • 7 hotellovernattinger (8 dager)
 • Alle måltider
 • Vinsmaking
 • Engelsk eller norsktalende reiseleder
 • Inngangsbilletter til alle museer, samt murvandring i Dubrovnik.
 • En gave ved hjemreise, som bokstavelig talt vil falle i smak!

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly tur/retur
 • Alkohol
 • Tips
 • Enkeltromstillegg 1200,- NOK