Fluefiske i Bosnia

Flere og flere har fått med seg hvor godt fiske man kan finne sørover i Europa. Elvene i Bosnia omringes av vakker natur, og har meget gode bestander av ørret og harr, samt noe regnbue. I disse elvene holder temperaturen 10-12 grader året rundt, så fiskene blir store og er i svært god kondisjon. Innsektlivet er godt i disse elvene, og forholdene er som skapt for fluefiske. Mulighet for stor ørret, og gode klekkinger! Book en tur til Bosnia nå!

Vi tilbyr ørret- og harrfiske ved to av de beste fiskeelver i Bosnia, Ribnik og Pliva. Her finner du vakker natur, krystallklar vann og meget gode bestander av ørret, harr og regnbue. Innsektlivet er godt i disse elvene, og forholdene er som skapt for fluefiske.

Årstid:

Høysesong for fluefiske i Bosnia er mai/juni og september/oktober, men fiske kan foregå over hele sommeren.

Klima:

Selv om elva holder seg kald nesten hele året, kan det være varmt i luften under sommerperioden. Sesongen starter tidligere enn i Norge, og i mai/juni kan temperaturen ligge på mellom 20-30 grader. Solkrem er derfor en viktig del av utrustningen under sommerfisket.

Elvene:

Ribnik – 4,6km lang, ca 30 meter bred og 50 – 100 cm dyp, omgitt av vakker natur og landskap. Fisken i elven Ribnik er mer eller mindre urørt, og du finner nydelig ørret i alle størrelser. På grunn av rikelig med mat og oksygen i elven er fisken i veldig god tilstand, og selv den minste vil ikke gi seg uten en kamp. Elven Ribnik er en av de verdens beste elver til tørrfluefiske.
Det er mulig å fange harr på over 50 cm og brun som er opptil 5 kg på en tørrflue.

Vi anbefaler elven Ribnik på det sterkeste, et område med tørrfluefiske i verdensklasse!

Pliva – Bli fascinert av praktfulle naturomgivelser og krystallklart vann, er Pliva regnet som en av de beste elvene i Europa for fluefisking. Elven er glassklar, og er en del dypere en Ribnik. Her finnes ørret og harr, og harren kan være vanskeligere å lure her enn i Ribnik. Pliva har både den største og mest utfordrende bestanden av harr i hele regionen, og fiskene vokser mellom 50-60 cm store.

Fisket foregår over 6 dager, med 3 dager i hver elv.
* Dersom ønskelig er det mulig å oppholde seg flere dager på favorittelven. 

 
Hele reisen er på 8 reisedager, hvorav 6 dager med fiske. Totalt er det 3 dager med fiske  i hver elv. Dere blir plukket opp av guiden på flyplassen, og deretter fraktet til bostedet ved Ribnik.

Første reisedag er det ikke fiske, men brukes til innkvartering og avslapping. Hver morgen spiser dere frokost, før vi drar videre til fiskeplassene. Landskapet er vakkert, med mye overhengende trær langs bredden.

Elven er grunn, og består av både av rolige og strømmende partier. Her finner du harr og ørret, og harren i denne elva er kjent for sine prikker og gull-gylne farge. Guiden vil hele tiden være med gruppa for å vise plasser og være til hjelp ved selve fisket.

Ved endt fiskedag blir det servert middag ved bostedet. Etter 3 fiskedager i Ribnik er det tid for å fiske i Pliva. Elven er glassklar, og er en del dypere en Ribnik. Her finnes ørret og harr, og harren kan være vanskeligere å lure her enn i Ribnik.

Siste reisedag går med til transport til flyplassen.

 

8 dager / 6 dager med fisking

 • Per gruppe på minimum 4 personer = 11,290,- NOK per person
 • Per gruppe på 2-3 personer = 11.790,- NOK per person

7 dager / 5 dager med fisking

 • Per gruppe på minimum 4 personer = 10,490,- NOK per person
 • Per gruppe på 2-3 personer = 10.990,- NOK per person

6 dager / 4 dager med fisking

 • Per gruppe på minimum 4 personer = 9,590,- NOK per person
 • Per gruppe på 2-3 personer = 9.990,- NOK per person

Prisen inkluderer:

 • Transport til/fra flyplass inkl. transport mellom fiskestedene
 • Alle måltider
 • Luksuriøst overnatting ved elven Ribnik og Pliva
 • Profesjonell guide (engelsktalende)
 • Den beste fluefiskingen i regionen.
 • Råd og veiledning.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flybillett
 • Fiskedagskort 30 € per dag