En opplevelsesrik, aktiv reise gjennom Bosnia og Hercegovina starter i hovedstaden, Sarajevo. En urban, kulturhistorisk senter omringet av OL-fjellene Bjelasnica, Igman, Treskavica og Trebevic.

Rafting på elven Neretva er en opplevelse man sent glemmer. Vannet i elven er så ren at den kan drikkes langs hele turen, som er rundt 23 km lang.
Sykkelturen mellom Sarajevo og Mostar er av blant annet National Geographic omtalt som «Topp 10» destinasjoner i Europa som bør besøkes.

Test deg selv med en tur gjennom juvet til elven Raktinica, en av Europas dypeste juv, en utfordring for enhver turist. Kjenn pulsen stige mens du klatrer over Hercegovinas Himalaya, fjellet Prenj.

I tillegg til all spennende aktivitet blir det også tid til spennende besøk til byen Mostar, med den verdenskjente gamlebroen, plassert på UNESCO-listen over verdens kulturarv.  I nærheten ligger også den eldgamle, ottomanske byen Pocitelj.

1

Sarajevo

Fly inn til Sarajevo. Her blir gruppen plukket opp og tatt med inn til hotellet. På kvelden er det egen fritid til å utforske byen, eller en guidet tur gjennom gamlebyen.

2

Fottur

Etter frokost på hotellet i Sarajevo går turen til OL-fjellet Bjelasnica, der vi har et lite opphold før vi ankommer landsbyen Umoljani (1275 moh). Der venter utstyret for turen og vi setter i gang til fots over toppen Obalj (1896 moh) fram til Bosnias høyest liggende landsby Lukomir (1495 moh). Landsbyen er bygget opp av steinhus med tretak, har en utrolig beliggenhet, med et folk som lever uten noen moderne teknologi eller ressurser.
Naturen i området og ikke minst den økologiske matproduksjon er en viktig del av den bosniske kulturarven.

Fjellturen er av medium intensitet og værer rundt 6 timer, litt avhengig av tempoet. Bespisning og overnatting er arrangert i Lukomir. Turdeltakere må selv sørge for klesskifte samt klær som egner seg til fjelltur.

3

Sykkeltur

Fjellsykkeltur Lukomir-Visocica-Boracko innsjø

Etter frokosten går turen mot landsbyen Umoljani, og deretter innsjeøn Boracko, via både litt grusvei og litt asfaltert vei. Underlaget er både flatt, men med noen litt tøffere bakker. Der blir det organisert god, lokal grillmat ved siden av elven Neretva. Turen værer i 7 timer, igjen avhengig av kjøretempo. Overnatting og kveldsmaten er organisert ved Boracko innsjø.

Utstyret inkludert i tilbudet er: fjellsykler, hjelm, ryggsekk, vannflasker. Deltakere må selv sørge for passende klær og et klesskifte.

4

Rafting

Rafting på elven Neretva

Etter frokosten er det arrangert transport til startpunktet for turen, Glavaticevo. Der gjennomgår vi en kort sikkerhetsinformasjon og deltakere får praktisk info fra offentlig godkjente rafting-instruktører. Raftingen er av ypperste klasse, hele 23km lang, med både fart og adrenalin!

Første stopp etter avreisen er Mali Kanjon, der vi har en pause for bading og knipser et par bilder før vi fortsetter turen til der elven Rakitnica møter Neretva. Her tar vi lunsjpause (grillet mat), og fortsetter turen deretter. Under hele turen er det selvsagt anledning til å ta bilder, bade, stupe i vannet og ellers alt som reisende måtte like å gjøre.

Turen avsluttes ved landsbyen Ljuta der vi leverer utstyret og blir hentet av bussene for transport tilbake til hotellet i Konjic. Turen varer totalt fem timer. All nødvendig utstyr for rafting er tilgjengelig. Gjestene sørger selv for å ha med badetøy og klesskifte.

5

Fjelltur

Turen starter fra en av de vakreste dalene i hele Bosnia og Hercegovina, Tisovoca (1300 moh). De første fem kilometerne går gjennom dalen og videre oppover mot toppene av Prenj-fjellet. Første stopp på turen er fjellstua ved Vrutak (1650 moh).
Utover dagen når gruppen toppene Otis (2093 moh) og Zelena Glava (2155 moh). Dette er en full dagstur som varer i ca seks timer. Under turen spiser vi fra matpakkene, mens middage blir servert etter ankomst til byen Konjic. På kvelden blir det tid til å vandre rundt i de vakre byen Konjic.

6

Juvvandring (Canyoning)

Det er klare tegn på at folk i dette området har bodd i flere årtusner. En liten båttur på Hutovo Blato innsjøen kan gi deg noen av svarene på hvorfor. Dette er Europas nest dypest juv,

Turen går nedover elven Rakitnica og underveis må vi jobbe aktivt for å komme oss over alle hindringer på elven. De mange små strender vi paserer underveis er idylliske hvilesteder, spise lunch, eller ta bilder. Turen varer opp til syv timer.
Juvvandring er for mange den ultimate opplevelsen for de som liker adrenalinfylte aktiviteter. All nødvendig utstyr for turen er tilgjengelig. Overnatting og middag er i Konjic.

7

Sykkeltur gjennom Hercegovina

Etter frokosten reiser vi fra Mostar til Medjugorje. Byen Medjugorje har blitt et verdenskjent pilgrimsdestinasjon i den katolske tro.
Etter besøket til Medjugorje fortsetter turen til fossen Kravice, et naturlig fenomen der vannet faller i en bue, over 150 meter i bredde og 30 meter høyt. Her tar vi en pause og lunsj, før vi fortsetter turen.
I nærheten ligger også neste punkt i turen, den ottomanske landsbyen Pocitelj. Byen er bygget på fundamentet til en festningen som ble oppført under den bosniske kongen Tvrtko I i 1383.

8

Hjemreise

Etter frokost går turen videre til flyplassen. Vi takker for turen og opplevelsene vi delte sammen, og gruppen setter kursen hjemover.

Pris : 8490,- NOK /per person

Prisen inkluderer:

 • Lokal transport
 • Samtlige overnattinger
 • Alle måltider/Full pensjon
 • Engelsk eller norsktalende reiseleder
 • Sykkeltur på OL-fjellet Bjelasnica
 • Rafting på Neretva elven
 • Fottur på fjellet Prenj
 • Kanosafari på Trebizat elven eller båttur på Hutovo Blato innsjøen.

Prisen inkluderer ikke:

 • Avbestilling-reiseforsikring
 • Enkeltromstillegg 1200,- NOK
 • Flybillett tur/retur